Геращенко прокоментувала ситуацію із забороною на в'їзд до Росії (доповнено)

Читать на русском
За словами Геращенко, заборона на в'їзд була датована ще 8 березня, а сьогодні намагалися переписати ці акти, щоб вона знову їх підписала.

Уповноважена Президента з питань мирного врегулювання на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко заявила, що російське ФСБ вважає її загрозою безпеці РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Блоку Петра Порошенка».

«Нас із групою депутатів разом зі Святославом Цеголком мурижили тут три години. А потім представник ФСБ заявив, що мені заборонено в’їзд на територію РФ до 2021 року», – зауважила Геращенко.

За її словами, російські спецслужби проігнорували її посвідчення про членство в українській делегації на Мінських переговорах, а також в української делегації в Раді Європи. Геращенко зазначила, що голова МЗС Павло Клімкін був проінформований з цього приводу й готує ноту.

«Акти про заборону в’їзду датовані ще 8 березня. Вони по ходу намагалися переписати ці акти й уже замінити на сьогоднішнє число та подати, щоб я знову їх підписала. Наш консул Москаленко, який перебуває на КП, повідомив, що в Донецьку, де оголошуватимуть вирок, дуже напружена атмосфера, готуються провокації, можливо, й проти наших депутатів», – сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні члена ПАРЄ, народного депутата України, представника Президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірину Геращенко не пропустили через українсько-російський кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: