Експерт пояснив, навіщо влада розігрує карту з призначенням Луценка до ГПУ

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Перша фігура, що з'являється, як правило, відразу опиняється під вогнем критики й досить часто її потім збивають. Це такий технологічний прийом, щоб прибрати конкурентів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що «БПП» почав збір підписів за призначення Юрія Луценка генпрокурором.

«Луценко до силовиків має досить опосередкований стосунок і, з точки зору законодавства, з його призначенням будуть проблеми, тому що для роботи на посаді генпрокурора потрібно пропрацювати в органах прокуратури не менше 5 років. Хоча, звичайно, в наших умовах можна внести зміни до законодавства», – пояснив політолог.

Як зазначив експерт, зараз потрібно побоюватися того, щоб взагалі вистачило голосів за відставку. Може не вистачити одного чи двох голосів і це зіграє свою роль.

«Коли справа дійде до конкретної події, коли потрібно буде натиснути на кнопку, в залі банально може не виявитися достатньої кількості депутатів. Буде навіть не голосів недостатньо, а людей, що мають бути присутніми», – міркує він.

Жебрівський або Луценко: порівняння кандидатів на посаду генпрокурораСлово і Діло продовжує порівнювати політиків на підставі аналізу даних ними обіцянок. Сьогоднішні герої – Луценко, Шокін і Жебрівський.

Також політолог вважає, що не варто зараз реагувати на різні кандидатури на посаду генпрокурора, оскільки це можуть бути просто інформаційні вкидання.

«Вже неодноразово виникали ситуації, коли вкидалися якісь фігури, щоб відвернути увагу, зондувався ґрунт, чи можна призначати цю людину, як відреагує на неї суспільство, нардепи. Іноді це відбувається для того, щоб просто злити кандидатуру», – проаналізував Олександр Леонов.

Нагадаємо, 19 лютого президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: