США просуватимуть реформи в Україні – Держдеп

Читать на русском
У Державному департаменті США заявили, що український уряд має об'єднатися навколо проблеми з реформуванням країни.

Прес-секретар Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі заявив про допомогу Україні в просуванні реформ.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське.ТБ».

«Український парламент, уряд і Президент мають спільну відповідальність, і мають відкласти свої розбіжності та провести реформи, яких вимагають українці. Ми віримо, що вони зроблять це, й продовжуємо моніторити та просувати це настільки сильно, наскільки можливо», – наголосив Кірбі.

Держдеп США визначив пріоритети підтримки реформ в УкраїніСША визначили пріоритети в підтримці реформ в Україні, серед яких значаться обрання нового генпрокурора, впровадження незалежного регулювання, демонополізація в енергетиці та підвищення якості державного управління.

За словами прес-секретаря Держдепу, Україна, як і Росія, не виконала в повному обсязі Мінські домовленості.

«На наше переконання, уряд України може провести деякі політичні реформи та реалізувати «Мінськ». Ми визнаємо, що зараз він реалізований не повністю», – сказав він.

Кірбі також запевнив, що санкції проти Росії діятимуть доти, доки Москва буде продовжувати порушувати територіальну цілісність України й не виконуватиме Мінські домовленості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: