Яценюк прискорює конфіскацію $1,5 млрд чиновників Януковича

Читать на русском
Яценюк також звернувся з проханням до глави МВС Арсена Авакова зв'язатися із західними партнерами, щоб їхні правоохоронні органи допомогли розкрити імена кінцевих бенефіціарів компаній.
Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до народних депутатів із проханням не затягувати з ухваленням закону про спецконфіскацію, що дозволить вилучити заарештовані $1,5 млрд колишніх чиновників команди екс-президента Віктора Януковича.

Про це прем'єр заявив під час засідання Кабміну, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «РБК-Україна».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв після конфіскації зарахувати в держбюджет 1,5 млрд доларів коштів режиму ЯнуковичаСказано 19 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Звертаюся до членів парламенту з тим, щоб невідкладно повернутися до голосування за цей закон», – заявив Яценюк.

За словами Яценюка, ВР не змогла на вчорашньому засіданні проголосувати закон, який би надав можливість органам української правоохоронної системи конфіскувати $1,5 млрд, що були заарештовані Державною службою фінансового моніторингу України ще в 2014 році.

Яценюк також звернувся з проханням до глави МВС Арсена Авакова зв'язатися із західними партнерами, щоб їхні правоохоронні органи допомогли розкрити імена кінцевих бенефіціарів компаній.

«Щоб правоохоронні органи іноземних держав не дали можливості зараз переписати власників компаній за кордоном, тому що, я так розумію, про це зараз ведуться розмови», – додав Яценюк.

Кого з українських чиновників шукає Інтерпол?Майже два роки тому команда Віктора Януковича покинула територію України. Його оточенню вдалося не тільки втекти, але й вивести з країни капітали. Майже всі ці люди були оголошені в міжнародний розшук.

Нагадаємо, що Інтерпол припинив пошуки українських чиновників часів Януковича.

Як повідомлялося раніше, у справі «сім'ї» знайдений архів, що дозволяє повернути Януковича до бази Інтерполу.

Згідно з даними «Слова і Діла», Арсеній Яценюк дав 458 обіцянок, з яких 246 прем'єру вдалося виконати, а 115 – ні. З повним переліком обіцянок прем'єр-міністра можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: