Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 березня

Читать на русском

Ситуація на Донбасі станом на 00:00 16 березня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Після відносного затишшя та зменшення кількості обстрілів протягом дня, з настанням сутінок і до опівночі активізувались обстріли позицій сил АТО.

Новотроїцьке, Зайцеве та Троїцьке – позиції біля цих населених пунктів були в епіцентрі подій минулої доби. Порушуючи Мінські угоди, російські найманці обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів калібру 120 і 82 мм та випустили при цьому близько 100 мін.

По позиціях українських бійців поблизу Авдіївки бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї, а опорні пункти поруч з Новгородським та Луганським, крім того, обстрілювались ще і з БМП.

На Маріупольському напрямку під вогнем ворога опинились опорні пункти поблизу Широкіного. О 10:00 та близько 17:00 після мінометних обстрілів російські терористи у складі ДРГ намагались проникнути між опорними пунктами поблизу Новотроїцького на підконтрольну силам АТО територію. Завдяки вмілим та рішучим діям українських бійців ворог, отримавши адекватну відповідь, від своїх злочинних намірів відмовився.

Неприцільним вогнем з мінометів калібру 82 мм, зеніток, гранатометів, великокаліберних кулеметів по укріпленнях поблизу Авдіївки, Новгородського, Невельського та Опитного російські терористи намагались спровокувати вогонь у відповідь. Опівночі обстріли позицій ЗСУ припинились.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: