Як парламентарі дотримуються коаліційної угоди? Конституційна реформа

Читать на русском

Незважаючи на те, що в Україні тривають економічна, урядова та парламентська кризи, намагання в напрямку конституційної реформи все ж є. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, що політикам вдалося зробити в реформуванні базового законодавства України.

21 листопада 2014 року новообраний парламент 8-го скликання підписав коаліційну угоду, серед 17 пунктів якої фігурує й реформа Конституційного законодавства. Близько двох третин поставлених завдань у реформуванні констиуціійного законодавства українські політики все ж спромоглися виконати. Однак через відсутність будь-яких термінів виконання конституційної реформи команда «Слова і Діла» проаналізувала виконання поставлених завдань, які були заплановані тільки на 2014 і 2015 роки.

Як бачимо, українські політики не особливо поспішають вносити зміни до Конституції. Більше того, Конституція зачекає, особливо якщо зважати на заяви міністрів закордонних справ Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєра та його французького колеги Жан-Марка Еро про те, що питання внесення змін до Конституції України не є першочерговим.

Більш детальну інформацію дивіться на інфографіці:

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: