Закон понад усе: сумські чиновники пояснили, що завадило відремонтувати вулицю Кузнечну

Читать на русском

Дірки в асфальті – не привід звинувачувати місцеву владу: Сумська міська рада вважає недостовірним відзняте журналістами «Слова і Діла» відео про невідремонтовану вулицю Кузнечну.

Про це йдеться в листі та відеокоментарі міськради Сум, надісланому на адресу «Слова і Діла».

На вигляд вулиця Кузнечна шокує: на фото помітно суцільні ями, багнюку та розкидане каміння.

Утім, за словами чиновників, ремонт вулиці таки відбувся, але він був «поточним», а не капітальним, тому в наявності глибоких ям на більшій частині дороги немає нічого дивного.

У відеокоментарі начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій Шилов пояснює, що, згідно з Державними будівельними нормами, поточний ремонт становить не більше 40% від протяжності всієї дороги. Та й вулицю ремонтували лише там, де просили громадяни, додав Шилов.

Тож мешканцям, які проживають на невідремонтованій частині вулиці, доводиться й надалі жити без асфальту, а після дощу місити багнюку.

На прикладі ремонту однієї з центральних вулиць міста Суми можна проілюструвати абсурдність усієї української системи державного управління. Попри відео- та фото-докази, чиновники можуть запевняти, що матеріал не відповідає дійсності. Аргументи – неспростовні: «якби ми відремонтували більшу частину вулиці, ми б порушили закон».

Олександр ЛисенкоМіський голова Сум
Лисенко пообіцяв здійснити ремонт вулиці КузнечноїСказано 29 травня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, 29 травня 2015 року міський голова Сум Олександр Лисенко повідомив, що міська влада планує здійснити ремонт вулиці Кузнечної. При цьому мер нічого не сказав про те, яким буде цей ремонт – капітальним чи поточним.

«Слово і Діло» вже сім років фіксує обіцянки політиків і чиновників та відстежує їх виконання. Ми давно звикли, що багато політиків на чорне кажуть біле, але ми вперше не можемо визначитися, чи є обіцянка виконаною. Якщо маєте міркування з цього приводу, долучайтеся до дискусії в соцмережах Facebook, «Вконтакте» та Twitter або пишіть на електронну скриньку [email protected].

Допоможіть нам визначити, чи виконав міський голова Сум свою обіцянку.

Сумская рада отремонтировала дорогу на бумаге и подала ложный отчетSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: