У Донецькій області на будівництві фортифікацій розікрали 7 мільйонів

Читать на русском
Підприємливі чиновники Волинської ОДА примудрилися завищити вартість будівництва фортифікаційних укріплень на Донбасі, тим самим поцупивши з Бюджету 7 млн грн.

Військова прокуратура почала розслідування за фактом завищення реальної вартості робіт та матеріалів під час будівництва фортифікаційних укріплень у Донецькій області.

Про це з посиланням на на прес-службу Національної поліції повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, встановлено, що в трьох районах Донецької області, а саме – Волноваському, Володарському та Тельманівському – підрядник завищив вартість металоконструкцій, використаних для будівництва укріплень, що в сумі завдало збитку державі на 7 млн грн.

Волонтери назвали основні проблеми пунктів пропуску на ДонбасіЧерги, корупція, міни, логістичні прорахунки, перетин ліній розмежування дітьми – реалії блокпостів на Донбасі.

«Договір про проведення даних робіт товариства уклали з одним із управлінь Волинської ОДА. Відповідно проектно-кошторисній документації, під час будівництва фортифікаційних споруд повинні були використовуватися залізобетонні конструкції. Однак встановили морські металеві контейнери, які значно дешевші. Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких були виділені бюджетні кошти», – поінформували в Нацполіції.

Військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Злочинцям загрожує ув’язнення строком від 7 до 12 років.

Нагадаємо, раніше голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський заявив, що бойовики заволоділи списком усіх працівників районних адміністрацій неокупованої частини регіону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: