Клімкін прокоментував заяву президента Єврокомісії

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не погодився із заявою президента Єврокомісії Юнкера про вступ України до ЄС.
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін оцінив заяву президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про те, що в найближчі 20-25 років Україна не вступить до ЄС.

Як передає «Слово і Діло», свою думку глава МЗС висловив у інтерв'ю «Українським новинам».

«... Я трохи різко й зовсім недипломатично скажу, що це ніяк не потрібно сприймати. І в принципі наша чутлива реакція на такий меседж свідчить про те, що у нас є своєрідний комплекс щодо ЄС», – сказав Клімкін.

За його словами, доля євроінтеграції України та швидкість просування країни до членства в ЄС – питання самих українців. Дата вступу країни до ЄС залежить від того, наскільки швидко та ефективно в країні будуть проводитися реформи, необхідні для досягнення членства в Євросоюзі.

Щодо озвученого Юнкером терміну в 20-25 років, то заява президента Єврокомісії скоріше була адресована не Україні, а жителям ЄС, упевнений міністр.

Відмова Нідерландів від асоціації Україна-ЄС призведе до континентальної кризи – ЮнкерЖителів Нідерландів попередили про небезпеки непідтримки на референдумі угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною.

На думку Клімкіна, сьогодні тема подальшого розширення Євросоюзу не є популярною в Європі й настрій жителів і керівників ЄС може змінитися через кілька років, що спричинить зміну політичної риторики.

«Тому говорити й планувати на 20-25 років – це просто меседж, який в основному відображає думки Юнкера й спрямований на європейське середовище. Якщо ми так чутливо сприймаємо кожен подібний меседж, ми якимось чином не поважаємо самі себе. Ми маємо себе поважати та бути в собі впевненими», – резюмував Клімкін.

Нагадаємо, президент європейської комісії Жан-Клод Юнкер 3 березня заявив, що Україна не зможе приєднатися до Європейського Союзу та долучитися до лав Організації Північноатлантичного договору в найближчі 20-25 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: