В. о. генпрокурора розповів, коли реально запрацює ДБР

Читать на русском
Виконувач обов'язків генерального прокурора України Юрій Севрук засудив кадрову політику Кабміну щодо ДБР.
Юрій Севрук

Державне бюро розслідувань зможе почати свою роботу не раніше наступного року.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив в. о. генерального прокурора України Юрій Севрук в інтерв'ю інформагентству «Інтерфакс-Україна».

«У законі наразі передбачено, що в слідчих підрозділах ДБР може бути не більше 30% слідчих прокуратури, не більше 19% слідчих інших органів і не менше 51% людей, які раніше не працювали в цих органах і мають лише певний досвід роботи в галузі права», – сказав Севрук.

Чиновник упевнений, що такий принцип набору працівників не відповідає реаліям. За словами Севрука, ДБР буде розслідувати справи серйозніші, ніж «прості крадіжки велосипеда». І саме тому в Бюро не варто набирати людей «з вулиці», впевнений Севрук.

Суд роз’яснив, як поділять повноваження прокуратура й ДБРПрокуратура продовжуватиме розслідування кримінальних і цивільних справ до моменту, коли Державне бюро розслідувань зможе почати досудові слідства.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що, за словами нардепа Борислава Берези, Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення комісії з відбору до Державного бюро розслідувань, порушивши при цьому закон.

Нагадаємо, 29 лютого Кабінет міністрів підтримав постанову про створення Державного бюро розслідувань, яке почне працювати після обрання конкурсною комісією директора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: