«Самопоміч» заявила про зрив виборів до райрад Києва

Читать на русском
Депутати Київської міської ради не підтримали звернення до Центрвиборчкому про призначення виборів райрад столиці на 29 травня.
Сергій Гусовський

Депутати Київської міської ради не підтримали звернення до Центрвиборчкому про призначення виборів райрад столиці на 29 травня.

За відповідне рішення проголосували лише 53 депутати, повідомляє «Слово і Діло».

У зриві виборів глава фракції «Самопомочі» Сергій Гусовський звинуватив колег із «Солідарності». Як пояснив депутат, члени «Солідарності» мали можливість працювати над розподілом повноважень райрад, але їхні представники в бюджетній комісії та комісії власності не взяли участі в обговоренні. Гусовський вважає таку позицію промерської більшості «політичним замовленням».

Самоврядування на паузі: що означає скасування виборів до столичних районних рад?Суд відклав вибори до районних рад Києва. Хто є ініціатором цієї ідеї та якою є її мета, розбиралося «Слово і Діло».

«Ми не відступимо. Ми будемо боротися за вибори до райрад. Це єдина можливість дати киянам змогу управляти містом. Це реалізація принципу субсидіарності», – заявив Гусовський.

Нагадаємо, 25 лютого депутати від фракції «Самопомочі» в Київраді заблокували президію мерії з вимогою призначити вибори до райрад на 29 травня.

«Солідарність» боїться втратити владу, тому що вважає, що влада в місті належить «Солідарності». Всі глави райдержадміністрацій – представники «Солідарності». Коли відбудуться вибори до райрад, голів РДА обиратимуть депутати. Для «Солідарності» це втрата монополії на владу. Сьогодні існує тотальна вертикаль влади в Києві», – зазначив тоді Гусовський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: