Депутати вже не критикують Бюджет і не наполягають на його перегляді

Читать на русском
Після голосування за Бюджет Сергій Рибалка запевнив, що радикали наполягатимуть на перегляді Держбюджету в лютому, однак слова не дотримав.
Сергій Рибалка

Після ухвалення Бюджету-2016 багато народних депутатів вибухнули критикою на адресу головного кошторису країни. Хтось переслідував дійсно благі наміри, проте знайшлися й ті, хто намагався використати недоліки фінансового документа заради власного піару. Наприклад, член фракції «Радикальної партії» Сергій Рибалка.

Так, через кілька днів після голосування нардеп запевнив, що «радикали» наполягатимуть на перегляді Держбюджету в лютому, пише «Слово і Діло».

Рибалка підкреслив, що найголовнішою зміною має стати підвищення соціальних виплат, у результаті яких збільшиться купівельна спроможність громадян. Станом на 2 березня 2016 року фракція «Радикальної партії» не зареєструвала жодного проекту змін до закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо підвищення соціальних виплат громадянам.

Варто відзначити, що замість перегляду Держбюджету-2016 в цілому народні депутати ініціювали низку законопроектів, що вносять точкові зміни до документа, два з яких у підсумку все ж були ухвалені.

Аналогічну обіцянку про перегляд Держбюджету в лютому провалив колега Рибалки, член фракції «Блоку Петра Порошенка» Андрій Антонищак. Нардеп був незадоволений тим, що в головному кошторисі країни Мінфін на половину урізав кошти, які мали надати Прикордонній службі.

Законопроект №3782, який врегулював би це питання, дійсно був зареєстрований на сайті парламенту. Одним із авторів документа був Андрій Антонищак. Втім, його обіцянка про перегляд Бюджету в лютому отримала статус «не виконано», оскільки станом на 2 березня Рада його так і не розглянула.

Як виконують свої обіцянки інші народні депутати, можна подивитися за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: