Бойовики не припиняють порушувати Мінські домовленості

Читать на русском
Терористи за минулу добу відкривали вогонь по українських позиціях, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями великокаліберні міномети.

Упродовж минулої доби проросійські бойовики продовжували порушувати Мінські домовленості та обстрілювати українські позиції із забороненої зброї, однак інтенсивність обстрілів зменшилася.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

У штабі повідомляють, що після 18:00 бойовики 10 разів відкривали вогонь по українських позиціях, застосовуючи заборонені Мінськими угодами 120-82-мм міномети.

«Поблизу Майорська ворог вів вогонь зі 120-мм міномета, а в районі Зайцевого з міномета калібру 82 мм. Неприцільний мінометний вогонь бойовики вели в напрямку наших укріплень поблизу Красногорівки та Широкиного, також у районі Красногорівки найманці відкрили вогонь із БМП», – повідомляють у прес-центрі.

Російські терористи обстрілювали також опорні пункти українських військ у районі Мар'їнки, Опитного, Майорська та Зайцевого, застосовуючи стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

«Неприцільно вогонь зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів терористи вели в напрямку опорних пунктів поблизу Авдіївки, Пісків, Новгородського та Луганського», – додали в штабі АТО.

У Київській області виявили величезний арсенал боєприпасів із зони АТОВ одній із приватних садиб на Київщині незаконно переховували понад 20 тисяч набоїв, гранати та постріли до гранатомета.

Також повідомляється, що до опівночі бойовики знизили свою активність.

Нагадаємо, позавчора, в ході успішного бою проти терористів, українські військовослужбовці в зоні АТО біля Зайцевого, виявили та захопили великий склад зброї, що належала проросійським бойовикам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: