Арсен Аваков: smart-аналіз завдань на посаді міністра внутрішніх справ

Читать на русском

Арсен Аваков керує Міністерством внутрішніх справ уже два роки. Мабуть, найголовнішим досягненням силового відомства за цей час став початок глобальної реформи в системі МВС, основною метою якої, за словами самого міністра, є підвищення довіри до правоохоронних органів.

Пузатих і некомпетентних «даішників» у багатьох містах України замінили добре навчені і фінансово мотивовані патрульні поліцейські. Колишні міліціонери теж можуть стати частиною нової поліції. Для цього їм необхідно пройти серйозну переатестацію. Правда, останнім часом фіксується збільшення випадків, коли людина, яка 100% підлягає люстрації, невідомим чином потрапляє в нову Нацполіцію.

Також відомством Авакова створений спецпідрозділ поліції «Корпус оперативного раптової дії» (КОРД). У планах МВС – набрати 5 тисяч бійців КОРДу по всій країні. З хорошого також можна виділити скасування довідки-рахунку при реєстрації автомобіля та ліквідацію МРЕВ. У кількох містах замість них уже почали роботу спеціалізовані сервісні центри МВС.

За час роботи міністром Аваков дав 135 обіцянок. Глава МВС виконав половину обіцяного – 64 обіцянки. Ще 36 зобов'язань Аваков провалив. «Слово і Діло» проаналізувало всі ініціативи Арсена Борисовича згідно 6 «розумних» критеріїв: конкретності, якісної і кількісної вимірності, досяжності, актуальності та визначеності в часі.

Середній бал відповідності smart-критеріям обіцянок чинного міністра внутрішніх України склав 3,3.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: