Аваков підтримав створення Служби фінансових розслідувань

Читать на русском
Службі фінансових розслідувань пропонується передати сферу економічних злочинів, тим самим розвантаживши поліцію та СБУ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав пропозицію створити єдиний державний орган – Службу фінансових розслідувань (СФР).

Про це він заявив у ході відкритого звіту уряду на засіданні парламентського комітету з економічної політики, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини Україна».

«Поліція та СБУ не повинні займатися економічними злочинами. Я за те, щоб створити Службу фінансових розслідувань, якій повністю передати всі розслідування економічних злочинів, повністю закрити всі ці ВБЕЗ в складі Нацполіції та СБУ. Щоб злочинами в сфері економіки займався єдиний держорган», – заявив Аваков.

Аваков підкреслив, що його думку щодо створення СФР поділяють прем'єр-міністр, міністр юстиції та міністр фінансів. «Така концепція існує, пропозиції є й вони вже на столі у Верховній Раді», – додав глава МВС.

Як раніше повідомлялося, Арсеній Яценюк виступав із подібною пропозицією в 2014 році. «До парламенту вноситься закон про ліквідацію податкової міліції та створення служби фінансових розслідувань», – сказав прем'єр. Тим же законом уряд планує ліквідувати й низку економічних департаментів МВС і СБУ, які займаються боротьбою з економічними злочинами.

Нагадаємо, що вчора, 10 лютого, Арсен Аваков повідомив про різке зростання збройних пограбувань через величезну кількість зброї на руках жителів країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: