Іванчук розповів, яким міністрам точно не загрожує відставка

Читать на русском
Переформатування Кабміну не торкнеться міністрів, які пройшли до уряду за квотою Народного Фронту.
Андрій ІванчукФото: "НФ"

У разі переформатування уряду всі міністри, що представляють «Народний фронт», залишаться на місцях.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» розповів народний депутат від «Народного Фронту» та наближена особа Арсенія Яценюка Андрій Іванчук, пише «Слово і Діло».

Для того, щоб призначити міністра, його кандидатуру має запропонувати прем'єру Президент чи коаліція. водночас у самої фракції «Народного Фронту» претензій до міністрів, що пройшли за їхньою квотою, немає.

«Ні. Ті, хто є, залишаються. Є рішення фракції», – зазначив Іванчук, відповідаючи на запитання про те, чи не збирається «Народний Фронт» змінювати своїх міністрів.

Разом з тим, Іванчук відзначив, що прем'єр не проти розширити представництво своєї партії в уряді за рахунок крісла міністра енергетики.

Експерт розповів, як Яценюк застрахував себе від відставкиПолітолог поділився міркуваннями з приводу ймовірності відмови МВФ надати транш Україні в разі відставки уряду.

«У нього (Яценюка – Ред.) є претензії до роботи міністра палива й енергетики, але це квота фракції «БПП»... Думаю, якщо міністр призначений в уряд від певної політичної сили, то коректним і правильним було б, щоб у разі претензій до міністра політична сила його відкликала або він пішов сам. І абсолютно логічно, щоб фракція запропонувала іншу кандидатуру», – додав нардеп.

Додамо, що умовно за квотою «Народного Фронту» в уряді працюють 4 міністри – Павло Петренко, Арсен Аваков, В'ячеслав Кириленко та Ганна Онищенко.

Нагадаємо, сьогодні мала відбутися Рада коаліції, однак члени парламентської більшості так і не зібралися на засідання, причини скасування якого в коаліції не пояснили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: