Грип у Києві: в столиці можуть запровадити надзвичайний стан

Читать на русском
На додачу до вже оголошеної надзвичайної ситуації регіонального рівня через новий спалах грипу в Києві столична влада може запровадити НС природного характеру.

Протягом останніх днів січня на грип у Києві захворіли 5976 осіб. Епідемічний поріг у столиці перевищений на 12,8%.

Про це повідомили у Головному управлінні Держсанепідслужби в місті Києві, інформує «Слово і Діло».

Майже половина всіх хворих грипом – діти віком до 17 років. Також спостерігається зростання захворюваності на 9,3% серед дорослих у порівнянні з попереднім тижнем епідемічного сезону. Через ускладнення було госпіталізовано понад тисячу киян, серед яких – 418 дітей.

У МОЗ розповіли про ситуацію з грипом в УкраїніКиївська область, як і раніше, залишається першою за рівнем захворюваності грипом, найменше хворіють у Харківській області.

За перший місяць зими від грипу в Києві померло 33 людини. У 14 з них лікарі констатували грип А (H1N1).

Станом на сьогодні в Київській області епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищений на 87%, тому місцева влада оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

Втім, якщо грип у Києві продовжить лютувати, буде оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру (перевищення порогового рівня захворюваності людей на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання в 1,5 рази й вище протягом періоду понад 1 тиждень).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: