Рада все ж проголосувала за створення в Україні представництва НАТО

Читать на русском
Сьогодні український парламент ратифікував угоду про створення в Україні представництва НАТО.

На сьогоднішньому пленарному засіданні Верховна Рада ухвалила закон «Про ратифікацію Угоди між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус представництва НАТО в Україні».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу парламенту.

Ця угода набуде чинності з дати повідомлення урядом України про завершення всіх необхідних внутрішньодержавних процедур.

Згідно зі статтею 2 Угоди, НАТО створює в Україні представництво, що складатиметься з Офісу зв'язку НАТО та Центру інформації та документації НАТО.

Що можуть запропонувати Україна і НАТО один одному?Багато політиків обіцяли приєднання України до Північноатлантичного альянсу. Поступово Збройні сили країни переходять на стандарти НАТО, а також поглиблюють співпрацю із західними союзниками.

«Представництво має сприяти посиленню та розширенню участі України в усіх заходах співробітництва з НАТО, надання консультаційної допомоги державним органам України, взаємодії з відповідними органами НАТО в контексті забезпечення відповідних заходів по лінії Україна-НАТО, програм співробітництва та інших заходів», – повідомляють у парламенті.

Нагадаємо, на вчорашньому голосуванні народним депутатам двічі не вистачило голосів для ухвалення закону про ратифікацію цієї угоди. Це викликало невдоволення віце-спікера Ради Андрія Парубія, який після невдалого голосування закликав депутатів до дисциплінованості та закрив засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: