Бойовики продовжують застосовувати міномети калібром 120 мм – штаб АТО

Читать на русском
Бойовики так званих Донецької та Луганської народних республік продовжують застосовувати заборонені міномети.

Незаконні збройні формування не бажають дотримуватися Мінських домовленостей, а замість цього продовжують застосовувати заборонені міномети.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За інформацією штабу, проросійські бандформування все частіше застосовують заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 82 мм та 120 мм.

«На маріупольському напрямку українські опорні пункти в районі Гнутового та Ломакіного бойовики обстріляли з мінометів калібру 82 мм та 120 мм. По позиціях неподалік Ломакіного були також застосовані зенітна установка та протитанковий ракетний комплекс. Наші укріплення в Красногорівці противник обстріляв із мінометів калібру 82 мм», – йдеться у повідомленні.

Окрім цих населених пунктів, із мінометів калібрів 82 мм та 120 мм були обстріляні опорні пункти сил АТО в Трьохізбенці, Станиці Луганській та ін.

«На донецькому напрямку ворог із гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював наші укріплення в Майорську, Новгородському, Луганському, Авдіївці, Мар'їнці, Пісках, Опитному та на шахті Бутівка. По наших позиціях неподалік Кірового та Первомайського було застосовано міномети», – повідомляють у прес-центрі.

Крім того, штаб АТО наголошує, що ці обстріли є «показовим виступом». У штабі впевнені, що це зроблено навмисно, для демонстрації готовності будь-якої миті продовжити ескалацію конфлікту на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: