Експерт: призначення Мельничука замість Шандри – це перетасування карт у колоді «БПП»

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Призначення Мельничука – це кадрова ротація, але його не можна назвати якісною кадровою заміною.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи рішення Петра Порошенка призначити Максима Мельничука головою Київської обласної адміністрації.

«Коли в ресурсні області призначають людей не за відкритим конкурсом, а просто за принципом наближеності до якоїсь групи в команді Президента, результатів не буде. Крім того, в новому законі «Про держслужбу» закладений відкритий конкур», – зазначив експерт.

Щодо Мельничука, то, за словами Юрчишина, він є представником аграрного лоббі та близьким до сфери сільськогосподарського бізнесу.

Рік на посаді губернатора Київщини: втрати та здобутки Шандри«Слово і Діло» здійснило побіжний аналіз першого року роботи Володимира Шандри на посаді голови Київської облдержадміністрації

«Він давно в цій сфері, був заступником Присяжнюка, працював у новій комісії на базі санепідемстанції, що так і не була запущена», – розповів експерт.

На його думку, просто відбувається ротація в межах однієї команди, але це не є якісною кадровою заміною.

«просто перетасовані карти з однієї колоди. На жаль, нічого критично не зміниться, навіть якщо будуть заявлені його чіткі прив'язки до Кличка, Присяжнюка чи до Косюка. Галузевий конфлікт інтересів буде присутній в будь-якому разі», – підкреслив він.

Додамо, що на місцевих виборах 2015 року Мельничук балотувався в мери столиці від «Аграрної партії України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: