Попри обіцянку Яценюка, англійська мова не стала обов'язковою в ЗНО

Читать на русском
В результаті перевірки обіцянки прем'єр-міністра з'ясувалося, що англійська мова не стала обов'язковою для складання ЗНО.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не виконав свою обіцянку про надання англійській мові статусу обов'язкової при складанні зовнішнього незалежного оцінювання.

Відповідну обіцянку чинного глави Кабінету міністрів України «Слово і Діло» зафіксувало ще наприкінці серпня 2015 року.

Станом на 28 січня 2016 року зміни кількості обов'язкових предметів для складання ЗНО не сталося. За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія, випускники загальноосвітнього навчального закладу з-поміж тих предметів, які обирають, обов'язково мають вказати два предмети, які матимуть статус державної підсумкової атестації. Один предмет є обов'язковим для всіх – це українська мова. Другий предмет обирається з математики та історії України.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що з 2016 року в Україні буде обов’язкове зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мовиСказано 28 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Таким чином, Арсеній Яценюк не виконав свою обіцянку.

Нагадаємо, 28 серпня 2015 року чинний прем'єр-міністр заявив, що з 2016 року в Україні буде впроваджено обов'язкове зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови.

Подивитися всі обіцянки прем'єр-міністра можна тут. Обіцянки його колег доступні за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: