Яценюк: Україна подала до суду на будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
Український уряд подав позов до суду на будівництво Північного потоку-2 між Росією та Німеччиною.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна вже подала до суду нщодо будівництва «Північного потоку-2», вважаючи його мотиви політичними.

Про це він повідомив у ході зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ та європейських питань Словаччини Мирославом Лайчаком у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я би хотів повідомити, що Україна звернулася до суду щодо будівництва Nord Stream-2. Ми вважаємо, що це політичний проект. Ми просимо Єврокомісію розпочати розслідування та зупинити антиєвропейський, антиукраїнський, антисловацький, антипольський проект», – заявив Яценюк.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак погодився з Арсенієм Яценюком і повідомив, що «Північний потік-2» є суто політичним проектом.

«Nord Stream-2 – це проект, направлений проти України, а Європейський Союз наближається до того, щоб диверсифікувати енергетику, тому ми з вами тут на одному шляху, отже давайте разом продовжувати боротися», – зазначив Лайчак.

Нагадаємо, раніше в компанії «Газпром» заявили про припинення дії договору поруки перед South Stream, підтверджуючи відмову від «Південного потоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: