Юрій Вілкул вирішив перед виборами роздати жителям Кривого Рогу по 500 грн

Читать на русском
Мер Кривого Рогу розпорядився виділити з міського бюджету матеріальну допомогу криворіжцям.
Юрій Вілкул

Жителям Кривого Рогу з міського бюджету виділять по 500 грн під виглядом матеріальної допомоги.

Пропозицію Юрія Вілкула підтримала більшість депутатів місцевої ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на видання «Чесно».

На думку місцевої влади, така соціальна допомога буде виділена додатково до передбачених державою пільг у зв'язку з підвищенням тарифів на послуги ЖКГ для населення.

Допомогу в розмірі 500 гривень з 1 лютого 2016 року зможуть отримати: непрацюючі пенсіонери; малозабезпечені; одинокі матері; інваліди; чорнобильці; ветерани війни; діти війни; багатодітні сім'ї; сім'ї, які виховують дітей-інвалідів та дітей-сиріт; студенти денних форм навчання; лікарі; вчителі та інші працівники бюджетної сфери.

На думку юристів, такий крок Юрія Вілкула може означати лише те, що таким чином влада намагається підкупити громадян перед виборами.

Кононенко: Президент не вносить кандидатури членів ЦВК, бо чекає перевиборів у Кривому РозіЗаступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко вважає, що Президент не вноситиме кандидатури нових членів Центральної виборчої комісії до вирішення питання з виборами у Кривому Розі.

«Поки не набув чинності закон про позачергові вибори в Кривому Розі, такі дії чинного мера не можна кваліфікувати як підкуп виборців. Адже загалом все в рамках закону. Водночас ситуація, коли за два місяці мають відбутися перевибори, а мер роздає людям гроші, наштовхує на певні висновки», – сказала юрист Галина Чижик.

За її словами, законодавчих механізмів залучити мера до відповідальності за це поки немає.

Схожа ситуація сталася перед місцевими виборами в місті Ніжин у жовтні минулого року, де агітатори від партії «Наш Край» відкрито роздавали виборцям «матеріальну допомогу» у розмірі 150 грн.

Нагадаємо, раніше депутати Верховної Ради підтримали законопроект про проведення 27 березня 2016 року позачергових виборів мера Кривого Рогу. За відповідний законопроект з другої спроби проголосували 239 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: