Парламентські вибори пройдуть одразу після відставки Кабміну – нардеп від «БПП»

Читать на русском
Якщо прем'єром не залишиться Яценюк, то нового прем'єра обиратиме вже новий склад парламенту.
Олег Петренко

Наразі у Верховній Раді немає жодної політичної сили, яка б щось робила для того, щоб коаліція не розвалилася і цей парламент продовжував працювати.

Про це в інтерв'ю виданню «Главком» заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Петренко, передає «Слово і Діло».

«У мене є інформація про те, що на одному з підприємств вже почали виготовляти папір, на якому згодом друкуватимуть бюлетені. Вже розподіляються округи», – сказав нардеп.

За словами Олега Петренка, переформатування уряду може відтягнути парламентські перевибори, але спочатку слід дочекатися офіційного звіту уряду.

«Очевидно, що у Верховній Раді звіт буде визнаний незадовільним. Але якщо коаліція сформує уряд, який дійсно буде виконувати коаліційну програму, й усі учасники коаліції будуть представлені в уряді, то виборів не буде», – заявив Петренко.

Тимошенко вимагає повної відставки КабмінуУ «Батьківщині» запропонували відправити у відставку весь склад Кабінету міністрів і вибрати новий уряд.

Але, на його думку, якщо Яценюк піде у відставку, то нового прем'єр-міністра обиратиме вже новий склад парламенту.

«Якщо припустити, що парламентських виборів поки не буде, то в уряді почнеться тривала криза. Якщо ця криза триватиме, то, повірте, Президент точно знайде привід для розпуску парламенту», – повідомив політик.

Олег Петренко уточнив, що парламентські вибори можуть відбутися вже восени цього року. «Навесні виборів не буде, вже пройшов дедлайн. Політичні проекти, які створюються, ще не сформовані, а до осені абсолютно реально все встигнути», – підсумував нардеп.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що у Верховній Раді обговорюють питання щодо кадрових змін і майбутніх ротацій у складі уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: