Порошенко позбавив дипломатичних паспортів низку нардепів

Читать на русском
Низку народних депутатів VIII скликання Верховної Ради України позбавили дипломатичних паспортів.

Згідно з указом Президента України Петра Порошенка, 230 українців були позбавлені дипломатичних паспортів. Серед них є й народні депутати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

«На підставі положень пунктів 16 та 18 Положення про дипломатичний паспорт України, а також пунктів 15 та 17 Положення про службовий паспорт України, затверджених Указом Президента України від 12 травня 2015 року №264/2015, протягом 2014-2105 років Міністерством закордонних справ було поінформовано Адміністрацію Державної прикордонної служби України та Українське бюро Інтерполу щодо недійсності дипломатичних та службових паспортів України вказаних нижче громадян України», – йдеться у повідомленні.

Безвізова безвідповідальність: хто і як голосував за норму про заборону дискримінації201 народний депутат не голосував за норму про заборону дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування віз.

Так, своїх дипломатичних паспортів позбулися наступні народні депутати VIII скликання: Євген Бакулін, Віктор Балога, Олександр Вілкул, Олексій Гончаренко, Олесь Довгий, Наталія Королевська, Михайло Добкін, а також Сергій Ківалов.

Крім того, свої паспорти втратили екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, екс-міністр фінансів Олександр Шлапак, т. в. о. голови Державної служби надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк та ін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: