Бійка на Драгобраті: у бійців «Правого сектору» знайшли 160 тисяч рублів

Читать на русском
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що у затриманих за бійку на курорті Драгобрат бійців «Правого сектору» знайшли російські рублі.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що у затриманих за бійку на курорті Драгобрат бійців «Правого сектору» знайшли російські рублі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА.

«У нападників виявлені 160 тисяч російських рублів, походження яких невідоме. Виникає питання: яким чином гроші країни-агресора потрапили до організації «правого» спрямування? Невже «Правий сектор» отримує зарплату в російських рублях?», – зазначив Москаль.

За його словами, представники «Правого сектору» намагаються виправдати даний інцидент тим, що власники та персонал туристичної бази є жителями Красноармійська Донецької області, але ця інформація не відповідає дійсності.

«У Красноармійську дійсно є «Хата магната», але до турбази на Драгобраті вона не має жодного стосунку, це зовсім різні заклади, просто мають одну назву», – заявив глава Закарпатської ОДА.

Також Москаль повідомив, що один з учасників бійки дійсно застосував травматичний пістолет проти представників «Правого сектору», але після інциденту віддав його правоохоронцям для проведення слідчих дій.

«Однак на місці події виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова та Стєчкіна, вилучених в дебоширів. Таким чином, людина змушена була захищатися за допомогою зареєстрованого травматичного пістолета від п'яних хуліганів, що влаштували стрілянину з бойової вогнепальної зброї. Юридичну оцінку застосуванню травматичного засобу під час бійки дасть слідство», – додав він.

Нагадаємо, 10 січня в готелі «Хата магната» в закарпатському селі Ясіня (район Драгобрату) були затримані п'ятеро бійців ДУК «Правий сектор», які побилися з охороною туристичного комплексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: