Бойовики обстріляли ОБСЄ в Комінтерновому, звинувативши в цьому ЗСУ

Читать на русском
У самопроголошеній «ДНР» заявили про обстріл спостережної місії ОБСЄ в Комінтерновому, де, крім моніторингової місії, на той час перебували й представники Спільного центру з контролю й координації.

У самопроголошеній «ДНР» заявили про обстріл спостережної місії ОБСЄ в Комінтерновому, де, крім моніторингової місії, на той час перебували й представники Спільного центру з контролю й координації.

За словами одного з ватажків ДНР Едуарда Басуріна, який нібито за збігом обставин перебував у складі групи СЦКК, обстріл вели українські військові, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Війська Росії та бойовиків на Донбасі«Слово і Діло» вирішило розібратися, яка кількість бойовиків перебуває на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і скільки разів здійснювалися обстріли українських позицій.

«Щойно ми потрапили під снайперський обстріл силовиків у Комінтерновому. Ми вирушили туди обстежити місце обстрілу, який стався 24 грудня», – зазначив Басурін.

Відомо, що в Комінтернове поїхала тільки російська сторона Центру, українських представників бойовики в контрольоване ними Комінтернове не взяли.

При цьому, Міністерство оборони України раніше попереджало, що бойовики можуть використати цю поїздку для провокації, в якій потім звинуватять Збройні сили України. У Спільному центрі з контролю й координації передбачали, що представники «ДНР» планують завезти СММ ОБСЄ в засідку, де спостерігачів обстріляють переодягнені в українську форму терористи.

«Українські військові навіть у відповідь відкривають вогонь дуже рідко. Тому заяви про те, що ми першими відкрили вогонь – це фейк, про це не може бути й мови... Ми попереджали, що вони готують такі провокації. Вони намагаються дискредитувати збройні сили України в очах міжнародних спостерігачів», – прокоментував ситуацію керівник прес-центру АТО Олексій Мазепа.

Нагадаємо, бойовики порушили буферну зону, зайнявши 22 грудня селище Комінтернову, що поблизу Маріуполя. 24 грудня під тиском спостерігачів терористи вивели з населеного пункту техніку, але самі покидати його відмовились.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: