Полторак слідом за Муженком пообіцяв підвищити зарплати військовослужбовцям

Читать на русском
Глава Міністерства оборони вважає, що після підвищення окладів зросте й рівень мотивації військовослужбовців.
Степан Полторак

Глава Міністерства оборони вважає, що після підвищення окладів зросте й рівень мотивації військовослужбовців.

Про це перед початком засідання Ради реформ Міноборони повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

«Бюджет оборонного відомства порівняно з минулим роком збільшений. Я сподіваюся й упевнений в тому, що в новому році нам вдасться значно підвищити заробітну плату. Проект підписали Президент України та прем'єр-міністр. Це дасть нам можливість більш ретельно підходити до відбору тих людей, які бажають проходити службу. Зарплата збільшиться не на відсотки, а щонайменше вдвічі», – сказав він.

Міністр висловив упевненість в тому, що за допомогою підвищення окладів значно зросте також і рівень мотивації військовослужбовців. Крім того, Полторак додав, що Міноборони розраховує на збільшення кількості військовослужбовців за контрактом наступного року.

«Підвищення зарплати дасть нам можливість позбутися тих людей, які з великим небажанням захищають свою країну, від тих, хто порушує дисципліну», – сказав він.

Полторак додав, що Міністерство планує поміняти підходи до виплат грошового забезпечення учасникам АТО. «Неприпустимо, коли солдат, який перебуває в районі Дебальцевого чи Мар'їнки, має таку ж надбавку, як і солдат або офіцер, який перебуває в Слов'янську», – сказав він.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ, генерал армії Віктор Муженко заявляв, що з 1 січня планується збільшення грошового забезпечення українським військовослужбовцям і буде порушено питання про зміну коефіцієнта надбавки за участь у бойових діях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: