Ухвалити норму щодо Донбасу Раду змусять під звуки артилерійської канонади – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Зміни до Конституції в частині особливого статусу для Донбасу найманці змушуватимуть ухвалити під звуки артилерії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, полковник запасу, колишній глава Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи інформацію про те, що бойовиків відновили обстріли населених пунктів із забороненої зброї.

«Нова ескалація не є завданням бойовиків. Їм потрібно постійно підтримувати напругу. Це вигідно найманцям, тому що інакше у них просто немає майбутнього. Крім того, Мінські переговори завершилися нічим і пройшли безрезультатно, тому їм конче потрібно під звуки артилерійської канонади примушувати парламент України проголосувати за конституційні зміни», – розмірковує експерт.

За його словами, Байден відкритим текстом у парламенті закликав до особливого статусу для Донбасу.

«Так уже колись було, коли приїжджали його попередники: Буш-старший у 1990 році говорив, що Україна має бути автономією в складі РФ. Горбачов тоді робив заяви про новий союзний договір. Тетчер також колись говорила подібні речі», – пояснив він.

«Але слід розуміти, що для нас особливий статус Донбасу – це, можливо, й не приреченість, але механізм впливу РФ на політику України», – переконаний військовий експерт.

Нагадаємо, що наприкінці серпня 2015 року Президент України Петро Порошенко повідомив, що федералізації та надання спеціальних статусів окремим регіонам України не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: