Холодницький обіцяє перші результати роботи САП на новорічні свята

Читать на русском
Назар Холодницький заявив, що перші результати спільної роботи НАБ і САП будуть на новорічні свята.

Назар Холодницький заявив, що перші результати спільної роботи Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури будуть на новорічні свята.

Про це він розповів в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Зараз за деякими категоріями чиновників, підслідних НАБУ, здійснюються певні заходи. Напрацювання є. Думаю, перші результати будуть вже скоро – в період новорічних свят», – заявив Холодницький.

Холодницький обіцяє рішуче реагувати на корупцію в Кабміні, АП або ГПУКерівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що його відомство у разі виявлення фактів корупції у вищих ешелонах влади займеться їх розслідуванням

Але, за його словами, більш ґрунтовні результати роботи антикорупційних відомств будуть пізніше, тому що «корупція в Україні віртуозна».

Він також повідомив, що підслідні САП та НАБ не будуть «маленькими рибками», а навпаки – «крупними лососями». «Дрібних рибок у нас апріорі не може бути. Це крупні лососі – судді, керівники органів прокуратури, міністри та їхні заступники, губернатори. Начальники управлінь та відділів – це парафія Державного бюро розслідувань», – пояснив Холодницький.

«Головне завдання антикорупційної прокуратури та бюро – не ефектність, а ефективність. Нашим ефектом будуть вироки в судах, а не просто затримання чи підозри», – додав він.

Крім того, керівник САП повідомив, що прокурори відомства реагуватимуть на журналістські розслідування та порушуватимуть відповідні кримінальні провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: