Російські ВМС обстріляли турецьке риболовецьке судно в Егейському морі

Читать на русском
Російський військовий корабель «Сметливый», перебуваючи в північній частині Егейського моря, обстріляв зі стрілецької зброї турецьке риболовецьке судно.
"Сметливый"

Російський військовий корабель «Сметливый», перебуваючи в північній частині Егейського моря, обстріляв зі стрілецької зброї турецьке риболовецьке судно.

В Росії цей інцидент уже назвали заходом безпеки, оскільки, за даними Міноборони РФ, турецькі рибалки надто наблизилися до російського судна, чим могли спричинити зіткнення, пише «Слово і Діло».

«Під час зближення турецького сейнера з російським сторожовим кораблем на відстань близько 600 метрів, з метою недопущення зіткнення кораблів, в напряму руху турецького судна на відстані гарантованого неураження, було застосовано стрілецьку зброю», – прокоментували ситуацію в оборонному відомстві РФ.

Україна й Туреччина разом займуться модернізацією важкого озброєнняНайбільші оборонні підприємства України та Туреччини «Укроборонпром» і Aseslan почали переговори про спільну модернізацію танків.

Сам інцидент стався за 22 км від узбережжя грецького сотрова Лемнос у північній частині Егейського моря.

Також відомо, що Міноборони Російської Федерації вже викликало військового аташе Туреччини в Москві у зв'язку з цією надзвичайною подією.

Нагадаємо, 24 листопада турецькі військові на кордоні з Сирією збили російський бомбардувальник Су-24. Один з пілотів повітряного судна загинув, а сам інцидент потягнув за собою численні взаємні звинувачення сторін, зокрема – у співпраці з «Ісламською державою».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: