Експерт: навіть якщо призначити в ГПУ супергероя, нічого не зміниться

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Депутати, які зараз голосніше за всіх кричать за відставку Шокіна, потім зроблять усе, щоб не призначити нового генпрокурора.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи заяву заступника генпрокурора Віталія Каська про те, що Віктор Шокін змушував його подати у відставку.

«Річ у тім, що зараз ті, хто голосніше за всіх кричить про відставку Шокіна, потім зроблять все можливе для того, щоб не призначити іншого прокурора. Ситуація складатиметься наступним чином: буде той самий прокурор, лише з приставкою «виконувач обов'язків», якому буде нічого втрачати, тому що він нібито вже звільнений», – аналізує експерт.

Одна річ, як підкреслив він, звільнити Шокіна, а інша – призначити нового генпрокурора.

«Називали Луценка. По-перше, хто сказав, що він буде кращий? По-друге, в парламенті знайдеться достатньо сил, які категорично не погодяться на його кандидатуру. По-третє, навряд чи населення чекає на цій посаді Луценка, тим паче, що він уже працював у правоохоронній системі й показав свою ефективність», – розмірковує політичний експерт.

«Якщо згадати, так само призначали Ярему й обіцяли, що цей генпрокурор наведе лад. Потім його гучно звільняли. Поставили Шокіна – бачимо результат. В ГПУ можна зараз супергероя призначити й матимемо такий самий результат», – переконаний Валентин Гладких.

Чи зважиться Порошенко «здати» Шокіна? ЕкспертиПолітологи поділилися міркуваннями щодо ймовірної відставки генерального прокурора Віктора Шокіна.

За його словами, проблема правоохоронної системи та судової гілки влади в Україні в тому, наскільки вони не хочуть та не можуть працювати.

«Тут варто згадати відверте знущання Портнова, який написав, що дякує Генпрокуратурі за плідну співпрацю, завдяки якій з нього зняли всі обвинувачення», – наголосив Гладких.

Нагадаємо, раніше народний депутат Олександр Дубінін виступив від імені фракції та заявив, що «Блок Петра Порошенка» не підпишеться за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: