Кабмін скасував використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів

Читать на русском
Уряд підтримав постанову міністра внутрішніх справ і скасував використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів.

Уряд підтримав постанову, яку вніс міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, і скасував використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів.

Про це глава МВС повідомив у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«З сьогоднішнього дня ми «вбиваємо» довідку-рахунок - королеву корупції в ДАІ, годувальницю не одного покоління даішників», - написав Аваков.

Він пояснив, що тепер при оформленні автомобіля в Сервісних Центрах МВС, які замінили звичні українцям ДАІ, продавцю та покупцю автівки достатньо буде підписати договір купівлі-продажу в будь-якому Сервісному Центрі України в присутності адміністратора, який безкоштовно засвідчить особистості учасників угоди на підставі їх документів.

Аваков нагадав, що довідка-рахунок породжувала божевільну корупцію. «Гугл за 0,39 секунди знаходить 456 тисяч пропозицій оформити довідку-рахунок. Вартість – від 599 до 2 тисяч гривень. Час оформлення – від 10 хвилин до півгодини. Ми саджали до в'язниці, звільняли цілими складами МРЕВ – не допомагало... Необхідні були лише системні зміни... І ось сьогодні – свято, все готово! Корупційна можливість обдирати автолюбителів через довідки-рахунки знищена як клас!», – заявив міністр.

За словами глави МВС, відсьогодні для реєстрації автомобіля новому власнику достатньо:

– підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому Сервісному Центрі МВС України в присутності адміністратора Центру за пред'явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги – лише обов'язкові платежі, встановлені законом.

– нотаріально засвідчити договір купівлі-продажу та надати його будь-якому Сервісному Центру України. Вартість – оплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса.

– для покупців нових автомобілів у салонах (у юридичної особи) достатньо надати Сервісному Центру договір, засвідчений печаткою продавця, та особисті документи. Вартість – оплата обов'язкових платежів, встановлених законом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: