КВУ закликав партії не витрачати гроші на екзит-поли

Читать на русском
Комітет виборців України звернувся до політичних партій із закликом не проводити власні екзит-поли.
Голова КВУ Олексій Кошель

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель звернувся до політичних партій із закликом не проводити власні екзит-поли.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Ми закликаємо всі політичні партії відмовитися від практики проведення екзит-полів політичними силами. Для цього в Україні є достатня кількість професійних, якісних соціологічних структур», – наголосив Кошель.

Другий тур: результати виборів у містах Центральної та Східної УкраїниУ неділю, 15 листопада, в Україні пройшов другий тур виборів мерів низки міст Центральної та Східної України і вже є остаточні результати з деяких міст.

За його словами, політичним силам краще надати кошти, що витрачаються на недешеві опитування, відомим авторитетним соціологічним структурам, які знаються на цій справі.

«І в громадськості не буде сумнівів щодо цих результатів, і ми отримуємо гарантії того, що ці цифри не будуть використовуватися для маніпуляцій», – зауважив голова КВУ.

Крім того, Комітет виборців України звернувся до всіх політичних сил, що проводили власні екзит-поли, з проханням вказати інформацію про те, які соціологічні структури та окремі соціологи проводили опитування, для того, щоб не було підстав вважати, що ці цифри видумані та не відповідають дійсності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: