«ОПОРА» назвала найбільш проблемні міста в другому турі виборів

Читать на русском
У 14 з 29 міст, де пройде повторне голосування на виборах мера, високий рівень потенційної конфліктності при голосуванні та підрахунку голосів.

У 14 з 29 міст, де пройде повторне голосування на виборах мера, високий рівень потенційної конфліктності при голосуванні та підрахунку голосів.

Про це на прес-конференції повідомила координатор парламентських виборчих програм Ольга Айвазовська, передає «Слово і Діло».

Вона підкреслила, що йдеться про таки міста, як Дніпропетровськ, Павлоград, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Запоріжжя, Нікополь, Бердянськ, Мелітополь, Краматорськ, Миколаїв, Черкаси, Чернігів, Житомир та Ужгород.

За словами Айвазовської, саме в цих містах можливі конфліктні ситуації й існує ймовірність силового протистояння та подальшого юридичного оскарження результатів голосування.

Що стосується потенційних викликів у день повторного голосування, то «ОПОРА» відносить до таких підкуп виборців, неналежну роботу виборчих комісій, спроби маніпуляції з підрахунком голосів і силові протистояння між самими кандидатами.

Говорячи про негативні прояви передвиборчої кампанії перед повторним днем ​​голосування, експерти відзначають масове поширення «брудної» агітації, матеріалів передвиборчої агітації без належних даних та зловживання повноваженнями з боку кандидатів, які обіймають посади в органах місцевого самоврядування.

Щодо Києва, то, за словами Ольги Айвазовської, ця проблема також характерна і для столиці. «Досить складно відрізнити діяльність кандидата від діяльності міського голови», - сказала вона, додавши, що кандидатам необхідно було піти у відпустку для того, щоб проводити повноцінну передвиборчу кампанію.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк назвав сім міст, де, на його думку, можуть відбутися провокації в ході другого туру виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: