Гройсман виступає за продовження мораторію на продаж землі

Читать на русском
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман виступив з ініціативою продовжити мораторій на продаж землі.

Голова Верховної Ради України, народний депутат Володимир Гройсман виступив з ініціативою продовжити мораторій на продаж землі.

Про це він повідомив на погоджувальній раді, передає «Слово і Діло».

«Я вважаю, що мораторій має бути продовжений до того часу, коли ми зможемо побудувати якісну систему, яка дозволила б ефективно власникам землі використовувати цей ресурс, а не таким чином, що в один момент вони можуть позбавитися через якісь фінансові оборудки можливості володіти своєю землею», – заявив Гройсман.

Хто зацікавлений у продажу української сільгоспземлі?З початком 2016 року українців чекає скасування мораторію на землю сільськогосподарського призначення. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, кому вигідна земельна реформа.

За його словами, жодного ринку земель в Україні не існує. Гройсман також наголосив, що відкриття даного ринку може бути використано для будь-яких зловживань. «А також неефективного використання того ресурсу, який є національним надбанням і належить українському народу», – додав спікер Ради.

Крім того, Гройсман заявив, що надасть доручення профільному комітету Верховної Ради провести засідання та комітетське слухання з цього питання. Нардеп також нагадав, що існує 6 законопроектів щодо ринку землі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: