ЗСУ відновлять участь у бойових тактичних групах ЄС

Читать на русском
Начальник ГШ ЗСУ генерал армії Віктор Муженко заявив, що з наступного року армія відновить участь у чергуванні БТГ ЄС.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко заявив, що з наступного року армія відновить участь у чергуванні бойових тактичних груп (БТГ) Європейського Союзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Уже цього року ми продовжили підготовку активів Збройних сил України до наступного оперативного чергування у бойових тактичних групах ЄС «Хелброк» в першій половині 2016 року», – заявив Муженко.

Гроші замість зброї: США виділять Україні $500 тис. на фінансування армії й НацгвардіїУряд Сполучених Штатів Америки надасть українським силовикам додатково понад 500 тис. дол., у т. ч. – на фінансування тренувань бійців ЗСУ й Національної гвардії на Яворівському полігоні.

Також начальник ГШ ЗСУ України розповів, що Україна буде збільшувати свій внесок у систему європейської колективної безпеки.

«Минулого тижня у Брюсселі під час зустрічі начальників генеральних штабів було завершено підписання Ноти про приєднання України до БТГ ЄС, країн Вишеградської четвірки, чергування якої заплановано також на перше півріччя наступного року», – наголосив Муженко.

За його словами, у наступному році запланована участь двох офіцерів ЗСУ на посадах у литовському контингенті БТГ ЄС під проводом Великобританії, чергування якої відбудеться в другій половині 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: