Міністр Кабміну: втіленню реформ в Україні заважає Верховна Рада

Читать на русском
Міністр Кабінету міністрів України Ганна Онищенко розповіла, що депутати Верховної Ради відкидають переважну більшість урядових законопроектів.
Фото: газета "День"

Міністр Кабінету міністрів України Ганна Онищенко заявила, що депутати Верховної Ради відкидають переважну більшість урядових законопроектів.

Як розповіла Онищенко виданню «Все Новости», це заважає втіленню реформ у країні, пише «Слово і Діло».

«Нині парламент проголосував лише 35% урядових законопроектів. Якщо ми говоримо, що реформ у цій країні не роблять – це не так. Роблять, але не дуже швидко. Хотілося б швидше. Прохання до депутатів: голосуйте за ті законопроекти, які вносить уряд. Тому що уряд – виконавча гілка влади. Він відповідальний за все. Проте багато гідних ініціатив помирає в процесі проходження у ВР», – констатувала міністр.

При цьому Онищенко відзначає, що часто реалізації ініціатив Кабміну заважає відсутність дисципліни та банальне небажання депутатів працювати. «Дуже образливо, коли профільне міністерство зробило масу всяких речей, проговорило з експертами, погодило з європейською стороною, внесло ініціативу до парламенту, а у Верховній Раді немає голосів для підтримки. То у них сьогодні п’ятниця, то друга половина дня і вони вже поїхали. Чесно, це дуже боляче! Я не розумію, як можна не ходити на роботу», – поскаржилась чиновниця.

Нагадаємо, 29 жовтня спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що він не задоволений тим, як виконуються ухвалені парламентом закони. На його думку, виконавча влада нехтує запропонованими депутатами нововведеннями.

Додамо також, що сама Ганна Онищенко наразі має у своєму активі 3 обіцянки, зафіксовані системою народного контролю «Слово і Діло», і всі 3 – виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: