Печерський суд Києва знову відзначився: арешт із заводу Фірташа знятий

Читать на русском
Печерський районний суд Києва зняв арешт з активів хімічного заводу українського олігарха Дмитра Фірташа «Рівнеазот».

Печерський районний суд Києва зняв арешт з активів хімічного заводу українського олігарха Дмитра Фірташа «Рівнеазот».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Згідно з рішенням суду, зареєстрованим в Єдиному реєстрі судових рішень, сьогодні Печерський райсуд міста Києва зняв накладений навесні арешт із хімзаводу «Рівнеазот», який належить Фірташу.

Судова революція: чи вдасться відновити довіру до служителів Феміди?Після початку реформи правоохоронних органів та прокуратури на черзі – зміни в судовій системі. «Слово і Діло» вирішило розібратися: коли нарешті почнеться реальне втілення судової реформи?

«Підставами для скасування заходу забезпечення кримінального провадження є обставини, які свідчать про те, що не встановлено наявність достатніх підстав для арешту майна, відсутні достатні докази, що вказують на вчинення особою або особами, на майно яких слідчий просить накласти арешт, кримінального злочину, а також не встановлено розмір збитку», – йдеться в рішенні суду.

Також в опублікованому рішенні вказується, що в результаті судового засідання, участь в якому брали як представник ТОВ «Рівнеазот», так і представник органу досудового розслідування, не було наведено обґрунтувань для подальшого застосування арешту.

Нагадаємо, раніше в рамках розслідування кримінального провадження за завдання державі групою компаній Ostchem Дмитра Фірташа, до якої входять «Рівнеазот» і черкаський «Азот», збитку в розмірі близько 6 мільярдів гривень було накладено арешт на активи даних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: