Магера розповів, хто з військовослужбовців зможе проголосувати на місцевих виборах

Читать на русском
Заступник голови ЦИК Андрій Магера повідомив, що проголосувати на місцевих виборах зможуть лише ті військовослужбовці, які проходять службу неподалік від місця своєї реєстрації.
Фото: Віктор Ковальчук, asn.in.ua

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера повідомив, що проголосувати на місцевих виборах зможуть лише ті військовослужбовці, які проходять службу неподалік від місця своєї реєстрації.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За його словами, відповідно до закону «Про місцеві вибори», військовослужбовці строкової служби не відносяться до жодної територіальної громади та не мають права голосу на місцевих виборах. Водночас солдати, які мають право голосу відповідно до цього закону, голосують на звичайних виборчих дільницях, розташованих за межами військових частин (формувань).

Порошенко підписав закон про місцеві вибориПрезидент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори, який Верховна Рада прийняла ще 14 липня.

«Військовослужбовці строкової служби до списків виборців не включаються. Мобілізовані включаються до списків за місцем проживання і не можуть змінити свою виборчу адресу на іншу, адже це місцеві вибори. Якщо військовослужбовці мобілізовані та перебувають у межах свого місця проживання, то вони можуть голосувати на місцевих виборах, тому що вони будуть у списках саме там. Якщо ж вони поза межами того населеного пункту, де проживають, то голосувати не зможуть, тому що в інших списках вони не з'являться», – зазначив Магера.

Також заступник глави ЦВК повідомив, що мобілізовані, котрі проходять службу далеко від місця проживання, не зможуть отримати відпустку для участі у виборах. «Це питання місцевих виборів, і насправді це не є підставою для можливості виїжджати в іншу область», – додав він.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: