Добкін виявився занадто самовпевненим: у Харківській області «Опоблок» так і не зареєстрували

Читать на русском
Незважаючи на вплив «Опозиційного блоку» і його представників в Харківській області, облвиборчком не захотів реєструвати дану політичну силу для участі у місцевих виборах у регіоні.
Михайло ДобкінФото: РИА Новости

Незважаючи на вплив «Опозиційного блоку» і його представників в Харківській області, а також прямі вказівки ЦВК, обласна виборча комісія не захотіла реєструвати дану політичну силу для участі в місцевих виборах у регіоні.

«На сьогоднішній день в мене вселяє впевненість у тому, що «Опозиційний блок» в Харківській області буде зареєстрований», – сказав Михайло Добкін 23 вересня, пише «Слово і Діло».

Однак, його «впевненість» виявилася явно перебільшеною – 1 жовтня Харківська обласна виборча комісія відмовила «Опоблоку» у реєстрації виборчого списку кандидатів у Харківську облраду.

Вивчивши всі наявні матеріали, Центральна виборча комісія встановила, що відмова була безпідставною і 7 жовтня зобов'язала облвиборчком до 8 жовтня зареєструвати кандидатів у депутати від «Опозиційного блоку». Втім, і цього разу «опозиціонери» отримали відмову. 9 жовтня Харківська обласна виборча комісія була розпущена.

Через три дні ЦВК сформувала новий склад комісії. Ще один член «Опозиційного блоку» Юрій Мірошниченко тут же висловив упевненість в тому, що новий облвиборчком обов'язково зареєструє представників їхньої партії до 13 жовтня. Але, як би це смішно не звучало, 14 жовтня оновлений склад комісії знову відмовив «Опоблоку» у реєстрації.

Відповідь на питання, чому Харківська обласна виборча комісія так вперто не бажає реєструвати «Опозиційний блок» шукатиме Генеральна прокуратура – ЦВК вже звернувся до Шокіна з проханням перевірити дії облвиборчкому. А поки що дві обіцянки представників української опозиції отримують у системі народного контролю «Слово і Діло» статус «не виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: