Пєсков просив мене вмовити Надію припинити голодування – Віра Савченко

Читать на русском
Сестра нардепа Надії Савченко Віра заявила, що особисто прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков просив її вмовити Надію припинити голодування.

Сестра народного депутата України Надії Савченко Віра заявила, що особисто прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков просив її вмовити Надію припинити голодування.

Про це вона розказала в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«Він (Дмитро Пєсков – Ред.) сказав: ви ж розумієте, що без цієї справи усім було б легше. Але вона має турбуватися про своє здоров'я. Мовляв, поговоріть з нею. Після цієї розмови я мала два побачення без скла, без телефонних слухавок, я могла обійнятися з Надією. Тоді мене пускали з надією, що я її переконаю не голодувати», – сказала Віра Савченко.

За її словами, про таке побачення без скла надійшов наказ згори, тому що без цього там нічого не робиться. Також Віра розповіла, що коли її не пускали на побачення до Надії Савченко, вона телефонувала Медведчуку.

Росія і Україна готуються до обміну Савченко на полонених спецназівцівАдвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що обмін української льотчиці на полонених російських спецназівців, затриманих на Донбасі, має «непогані перспективи».

«Коли мене не пускали, я телефонувала Медведчуку. Він зв'язувався з Кремлем і мене пускали. З Медведчуком я бачилася неодноразово, ми спілкувалися», – наголосила вона.

Але, як стверджує сестра Савченко, роль Медведчука в цій історії невелика. «Так, він має зв'язок, він спілкується… Але змусити когось до чогось він не може, він може лише переконувати», – додала вона.

Крім того, Віра Савченко розповіла, що всі її побачення з сестрою записуються, і тому вони спілкуються лише про погоду. За словами Віри, іноді, коли вона розповідала новини про Україну, то використовувала напівзашифровані речення.

Нагадаємо, 13 жовтня ФСБ заборонила Вірі Савченко в'їзд на територію Російської Федерації до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: