Росія намагається реалізувати чеченський сценарій у сирійському конфлікті – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

На даному етапі будь-які відносини США з РФ у рамках боротьби з тероризмом просто неможливі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог-міжнародник Ілля Заводовський, аналізуючи інформацію про те, що США відмовились прийняти російську делегацію для обговорення питань боротьби з тероризмом.

«Росія прагне реалізувати сценарій, який був у 2001 році, коли вона вела війну в Чечні, а в Америці тоді стався терористичний акт щодо веж-близнюків. Тоді Джордж Буш із Путіним домовилися про створення терористичної коаліції й РФ підтримувала США у боротьбі проти Талібану, а США закривали очі на події в Чечні», – розповідає екперт.

Зараз РФ намагається реалізувати цю ж концепцію за допомогою сирійського питання, щоб США не втручалися в ситуацію. Але, за його словами, США негласно вважають Росію причетною до тероризму через гібридні війни, які не відповідають жодній з конвенцій.

«Це унеможливлює на даному етапі будь-які відносини США з РФ у рамках боротьби з тероризмом», – підкреслив він.

Для чого Путіну Асад і війна в Сирії? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Семена Семенченка про те, що Україні потрібно шукати підтримки у тих країн, які першими постраждають від можливої атаки Володимира Путіна.

За його словами, РФ 3 місяці готувалась, проводила серйозні навчання для того, щоб реалізувати за 1,5 місяці свої бажання. Але довго жодна країна, крім США, не може грати так через те, що є фінансові проблеми, проблеми з логістикою та інші. Тому США не поспішають і підтримують альтернативний Асаду режим вже майже 3 роки, а РФ потрібно вирішити хоча б деякі питання, щоб взяти на себе частину відповідальності й прав.

Нагадаємо, в Білому домі пояснили, що не зацікавлені в діалозі з РФ, поки та не робить конструктивного внеску до боротьби з «Ісламською державою».

Як відомо, сам Путін заявив, що вважає відмову США прийняти делегацію Росії «неконструктивною».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: