Петренко не виконав обіцянку щодо членів Антикорупційного агентства

Читать на русском
У вересні так і не було обрано членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

У вересні так і не було обрано членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Попри обіцянку міністра юстиції України Павла Петренка, членів Антикорупційного агентства у вересні не з'явилось, пише «Слово і Діло».

Станом на 28 вересня 2015 року в Міністерстві юстиції почався другий етап відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції. Наступний етап відбору заплановано на 5 жовтня поточного року. Після відбору кандидати будуть відправлені на спецперевірку, яка триватиме близько 2 тижнів.

Національне агентство з питань запобігання корупції створено як спеціалізований превентивний антикорупційний орган. Створення такого органу дозволить забезпечити виконання рекомендації Першої Групи держав проти корупції (GRECO), наданої за результатами Спільних Першого та Другого раундів оцінювання, а також відповідних рекомендацій експертів Європейської Комісії в рамках реалізації Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Нагадаємо, 12 серпня 2015 року міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що членів Національного антикорупційного агентства оберуть у вересні 2015 року. Таким чином, відповідна обіцянка міністра в системі народного контролю «Слово і Діло» має статус «не виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: