Боротьба за крісло мера Полтави. Аналіз потенційних кандидатів

Читать на русском

У рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналісти «Слова і Діла» з'ясували, яким політичним, бізнесовим, а також інформаційним ресурсом прямо чи опосередковано володіють потенційні кандидати в мери Полтави.

Одним з головних кандидатів у міські голови Полтави природно вважається нинішній мер міста Олександр Мамай. Лідер партії «Совість України» Мамай має відносно скромну медіапідтримку – офіційно – лише комунальну газету «Полтавський вісник», та й гучних політичних зв'язків мера з'ясувати не вдалось. Що ж до ділових інтересів, то родина полтавського градоначальника володіє бізнесом у сфері торгівельних кіосків та сортування сміття.

Сильну конкуренцію Мамаю на майбутніх виборах складе колишній мер Полтави Андрій Матковський, який заручився підтримкою «БПП» й особисто Петра Порошенка. Офіційного бізнесу Матковський не має, однак є підстави пов'язувати його зі страховою компанією «Залізничні шляхи», ТОВ «Інтераналітика», а також кількома торговими центрами в місті. До медіапідтримки екс-мера та кандидата можна віднести телеканали «ІРТ» та «Місто плюс», а також видання «Про місто» і «Вполтаве».

Ще одним кандидатом, що має серйозні мерські амбіції, є депутат обласної ради двох скликань, голова обласної організації «Рідне місто, рідний край» Олександр Удовіченко.

Також серед учасників виборчих перегонів у Полтаві – засновник руху «Є свідомі» Ігор Окіпнюк, народний депутат України від «Свободи» Юрій Бублик, підприємець і представник «БПП» Лев Жиденко та член «Партії простих людей» Олександр Шамота.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: