Карта АТО: ситуація на сході України станом на 26 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 26 вересня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Наприкінці вчорашньої доби противник продовжував поодиноко обстрілювати наші позиції та провокувати українських військових.

О 18:35 ворожий снайпер вів вогонь по нашому опорному пункту в селищі Зайцеве. А близько 21:00, знову ж таки в районі селища Зайцеве бойовики били по силах АТО з гранатомета і стрілецької зброї.

Окремо слід відзначити і провокаційні дії найманців. На окупованій території ворог відкриває вогонь в сторону лінії розмежування, сподіваючись на відповідь Збройних Сил України, аби звинуватити нас у зриві мирних домовленостей.

Цієї ночі о 21:00 найманці так застосовували стрілецьку зброю неподалік Троїцького. А майже о 22:00 з автоматичних гранатометів злочинці били в напрямку наших опорних пунктів у Ленінському і Кіровому. Гранати лягали за декілька сот метрів від українських позицій.

Загалом упродовж вчорашньої доби незаконні збройні формування 4 рази цілеспрямовано обстрілювали українські підрозділи, ще 4 рази найманці відкривали провокативний вогонь на тимчасово окупованій території. Усі випадки порушення перемир’я зафіксовані на Артемівському напрямку.

Сьогодні 26 вересня, з опівночі і до 6 ранку в зоні АТО зберігалася тиша.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: