За час мерства Каспрука центральні вулиці Чернівців перетворились на ринки – експерт

Читать на русском
Олексій Каспрук

Підтримка нинішнього голови Чернівців Олексія Каспрука у першому турі не буде такою високою, як півтора року тому, а другий тур, скоріш за все, стане боротьбою ідей та конструктивних пропозицій для розвитку міста.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політолог, співорганізатор громадських ініціатив «Інформаційний ключ» та «Чернівці пішохідні» Максим Волошин, інформує «Слово і Діло».

«Причин зменшення підтримки мера є декілька. Серед них – загальна економічна криза та зниження рівня життя. Крім того, до цього списку слід також додати перелік нереалізованих обіцянок, якими запам'ятався Каспрук, попри весь список власних позитивних починань», – говорить спеціаліст.

За його словами, одним з основних недоліків мерства Олексія Павловича залишається несформована команда, з якою усі розпочаті процеси було б реально довести до кінця.

«За останні роки деякі центральні вулиці перетворились на ринки. Проблема специфічна, а ефективного механізму вирішення поки не придумали ані влада, ані громада. Крім того, залізничне сполучення теж бажає бути кращим. Аеропорт функціонує не на повну потужність, застарілий тролейбусний парк потребує оновлення. ЖРЕПи також залишились ЖРЕПами, а обіцяні сервісні центри залишились лише на словах», – констатує експерт.

Але разом з цим, за словами Волошина, мера запустив і низку успішних, важливих для міста процесів, які з часом мають принести свої плоди.

«Аудити комунальних підприємств, налагодження важливих зв’язків з європейськими інвесторами та кредиторами, започаткування єдиної соціальної картки чернівчанина і не те щоб системний, але вже точно помітний ремонт міжбудинкових проїздів та вулиць – і це все реальність нашого міста», – зазначає експерт.

До того ж, Каспрук точно запам’ятається активній громаді міста спробою зробити більш прозорою діяльність місцевої влади та впровадженням сучасних електронних систем взаємодії громади та влади на місцевому рівні, впевнений Волошин. А яскравим прикладом цього, за його словами, є запуск системи «Відкрите місто» і створення нового Статуту міста (в якому передбачений розділ про електронні петиції).

Але все це бекграунд, який залишиться позаду. На думку політолога, Каспруку разом з іншими кандидатами доведеться на рівних боротися за голоси виборців за допомогою нових ідей та пропозицій. А тому, за словами Волошина, в ході кампанії всім її учасникам важливо буде демонструвати наявність механізмів досягнення цілей, і головне – уникати безпідставної критики та відвертого популізму.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: