Попри обіцянку, Балога не квапиться допомагати слідству по Мукачеву

Читать на русском
Народний депутат Віктор Балога досі не дав свідчення парламентській тимчасовій слідчій комісії з питань розслідування подій у Мукачеві, що відбулися 11 липня цього року.

Народний депутат Віктор Балога досі не дав свідчення парламентській тимчасовій слідчій комісії з питань розслідування подій у Мукачеві, що відбулися 11 липня цього року.

Більше того, попри заяви щодо сприяння слідству, як заявляє голова відповідної комісії Микола Паламарчук, Балога навіть не співпрацював з народними депутатами, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Народний депутат Балога не надавав свідчень. Тим більше не співпрацював з комісією для того, щоб визначити всі обставини, які відбулися 11-го числа (липня – Ред.) поточного року в місті Мукачево», – заявив Паламарчук.

Нагадаємо, скандал із перестрілкою тоді розгорівся на території спортивно-оздоровчого клубу, що належить іншому народному депутату – Михайлу Ланю. Представники «Правого сектору», що виступили протилежною стороною конфлікту, заявили, що інцидент був пов'язаний із контрабандою.

Події в Мукачеві спричинили значні політичні зміни, зокрема – направлення на Закарпаття губернатором Геннадія Москаля. А Віктор Балога, який сам тривалий час очолював область, пообіцяв персональне сприяння розслідуванню цієї резонансної справи.

14 липня Балога справді дав свідчення Закарпатській прокуратурі, а 22 липня, після передачі справи в Київ – Генеральній прокуратурі. Однак у внутрішньопарламентському розслідуванні Балога, судячи з усього, брати участь бажання не виявив. Анонсований 15 вересня звіт тимчасової слідчої комісії ВР, очевидно, вийшов без показів екс-губернатора Закарпаття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: