Тищенко пішла, так і не повернувши гроші Януковича

Читать на русском
Начальник Управління МВС щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко заявила про відставку.

Начальник Управління МВС щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко заявила про відставку.

Про це повідомляє «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

За словами Тищенко, управління досягло деяких результатів. Наприклад, було виявлено 80,5 млн доларів США, які знаходяться на латвійських рахунках офшорних компаній, що належать Сергію Курченку. Також були виявлені активи Курченко і низки міністрів уряду Януковича в країнах Європи загальною вартістю понад 200 млн доларів США.

«Нами була розпочата робота з обміну інформацією з іншими правоохоронними органами в рамках Камденської мережі з повернення активів. Ми зробили це вперше, незважаючи на те, що Україна приєдналася до цієї програми три роки тому. І вже перші запити першого тижня дали позитивні результати», – зазначила Тищенко.

Але, як стверджує екс-начальник Управління МВС щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, політичної підтримки в даних питаннях відомство не отримує.

«Всього цього недостатньо, тому що Управління з повернення активів не може існувати в процесуальному та політичному вакуумі. В Україні сьогодні безперешкодно працюють компанії та банківські установи, які належать родині Януковича та його оточенню, і наше законодавство не дозволяє правоохоронним органам конфіскувати це майно», – заявила Тищенко.

Сама екс-начальник так і не повідомила, яку суму активів, вкрадених з Держбюджету, її управлінню вдалося повернути.

Нагадаємо, раніше очільник МВС Арсен Аваков повідомив про створення Управління, яке займеться поверненням вкрадених активів, а курирувати дане Управління була призначена колишня дружина бізнесмена Сергія Тищенка, замішаного у скандалі, пов'язаному з незаконним продажем нафтопродуктів, конфіскованих державою у бізнесмена Курченка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: