Райнін: проти директорів держпідприємств порушено 30 кримінальних справ за невиплату зарплати

Читать на русском
У Харківській області порушено понад 30 кримінальних проваджень щодо керівників державних підприємств за невиплату заробітної плати.
Ігор Райнін

У Харківській області порушено понад 30 кримінальних проваджень щодо керівників державних підприємств за невиплату заробітної плати.

Про це в інтерв'ю виданню «Дело» розповів голова Харківської обласної держадміністрації Ігор Райнін, пише «Слово і Діло».

«Основний боржник – це авіапідприємство «ХАЗ» (Харківський авіаційний завод), борг по зарплаті більше 40 млн грн. Ми зараз обговорюємо контракти з Казахстаном і Китаєм, щоб завод почав працювати і вирішив питання по зарплаті», – повідомив Райнін.

Як змінилася зарплата українців у 2015 році«Слово і Діло» вирішило детально показати регіональну статистику падіння реальної заробітної плати українців.

За його словами, проблеми з виплатою заробітної плати в області існують тільки на державних підприємствах, на комунальних підприємствах таких проблем немає. «У нас один місяць була заборгованість у 21 млн грн у комунального підприємства «Харківводоканал», але ми вирішили цю проблему», – уточнив глава Харківщини.

Райнін також прокоментував заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про можливість відкриття кримінальних проваджень проти керівників підприємств, де є заборгованість по зарплаті.

«Стандартна схема. Є законодавча норма, що керівник зобов'язаний забезпечувати виплату зарплати, інакше настане кримінальна відповідальність. Коли ми бачимо, що підприємство працює і люди просто ховають фінанси, ми, безумовно, застосовуємо ці засоби впливу. Але коли немає держзамовлення і підприємство не працює, то від того, що ми посадимо директора у в'язницю, зарплата не з'явиться», – вважає чиновник.

Раніше «Слово і Діло» публікувало інфографіку про заборгованість по заробітній платі в регіонах України станом на 1 серпня. Так, Луганська область посіла перше місце у списку, другою стала Донеччина з 422,6 млн грн боргу перед населенням. Харківська область посіла третє місце за рівнем заборгованості по зарплаті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: